12 Kasım’da İstanbul Maratonu’na bizimle katılın, şiddete karşı dayanışmayı büyütün!

Adım Adım ile İyilik Peşinde Koşuyoruz!

Bu yıl 12 Kasım Pazar günü Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda Kadın Dayanışma Vakfı olarak biz de varız. Siz de bizimle birlikte koşuya katılarak şiddete maruz kalan kadınlara ücretsiz sosyal, hukuki ve psikolojik destek sağladığımız Kadın Danışma Merkezimiz için bağış toplayabilir; böylece kadına yönelik şiddete karşı kadınlarla dayanışmayı büyütebilirsiniz.

Koşuya çok az kaldı. Hala kampanyanı açmadıysan acele et! İyilik Peşinde Koş (İPK) sayfasına giriş yap, kampanyanı aç, kampanya sayfanı sosyal medyada paylaş, yardımseverlik koşusu yapacağını tüm tanıdıkların duysun.

İstanbul Maratonu için kayıtlar kapandı. Ama 9-10-11 Kasım tarihlerinde yarış kitlerinin dağıtılacağı maraton fuarında geç kayıt olmak mümkün. Detaylar burada

BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLADI!

Kampanyanı açtıysan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışmayı Büyütüyoruz projemize bağış toplamak için arkadaşlarına ve tanıdıklarına e-mailler göndererek seni desteklemelerini isteyebilirsin.

Bağışçı listeni hazırlamaya başla!

Unutma, her destek şiddete maruz kalan kadınlara hukuki ve psikolojik danışmanlık sunduğumuz Kadın Danışma Merkezimizi güçlendirecek ve kadına yönelik şiddetle mücadele için bir adım olacak. Projemizi incelemek için tıklayın.

BAĞIŞLAR NASIL TOPLANACAK?

Kampanya sayfana şifrenle girdiğinde ihtiyacın olan birçok bilgiyi görebileceksin. Bağış toplamak için tüm tanıdıklarına göndereceğin mektup örneği de burada olacak. İster bu mektubu, ister Kadın Dayanışma Vakfı olarak hazırladığımız örnek mektupları kendi cümlelerinle düzenleyerek yakınlarınla paylaşabilir ve seni desteklemelerini isteyebilirsin.

Örnek mektupları buradan görebilirsiniz.

İnsanlar kampanya sayfandan paylaşacağın mektubunda yer alacak bağlantıyı tıklayarak doğrudan Kadın Dayanışma Vakfı’nın bu proje için açılan banka hesabına bağış yapacaklar.

Unutma! Mektuplar ne kadar kişisel olursa tanıdıkların senin heyecanını o kadar çok hisseder.

MEKTUPLARI NE ZAMAN GÖNDERMELİ?

Bağış kampanyası 30 Ekim-26 Kasım arasında, koşudan 2 hafta önce ve sonra olarak 1 ay sürecek.

Mektuplar için önerdiğimiz tarihler:

İlk mektup: 30 Ekim-11 Kasım haftasında; İstanbul Maratonu’na kadına yönelik şiddete karşı dayanışmayı büyütmek için katılacağınızı ve destek istediğinizi anlatmak için.

İkinci mektup: 13-19 Kasım haftasında; İstanbul Maratonu’nda şiddete maruz kalan kadınların danışmanlık aldığı Kadın Danışma Merkezi için koştuğunuzu ve destek istediğinizi anlatmak için.

Üçüncü mektup: 20-26 Kasım haftasında, bağışların devam ettiğini hatırlatmak için.

Bağış mektupları hakkında detaylı bilgi için tıklayın

Koşu parkurları hakkında bilmeniz gerekenler burada!

Adım Adım, 2008 yılından bugüne, kolektif yardımseverlik koşusu gibi spor faaliyetleri aracılığıyla sivil toplum örgütlerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlayan bir sivil toplum oluşumu. Yardımseverlik Koşusu ise koşu gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla STKlar için kaynak yaratma metodu.

Bugüne Kadar Neler Oldu?

Yardımseverlik koşuları aracılığıyla 2008 yılından bu yana 10-76 yaş arası 28 bin gönüllü koşucu 30 STK için 23 milyon TL’yi aşan bağış topladı. 2016 yılında İstanbul Maratonu’nda 5 bin gönüllü koşucu 29 STK için 6 milyon TL bağış topladı.

Yaş önemli değil! Türkiye’de bugüne kadar 10-76 yaş arasında binlerce kişi koşarak veya yürüyerek STK’lar için bağış topladı. Hatta en iyi bağış toplayan grup 40-50 yaş aralığı oldu.

Gelin Dayanışmayı Büyütelim!