12 Kasım 2017 İstanbul Maratonu’na bizimle katılın, şiddete karşı dayanışmayı büyütün!

Adım Adım ile İyilik Peşinde Koşuyoruz!

Bu yıl 12 Kasım Pazar günü Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda Kadın Dayanışma Vakfı olarak biz de varız. Siz de bizimle birlikte koşuya katılarak şiddete maruz kalan kadınlara ücretsiz sosyal, hukuki ve psikolojik destek sağladığımız Kadın Danışma Merkezimiz için bağış toplayabilir; böylece kadına yönelik şiddete karşı kadınlarla dayanışmayı büyütebilirsiniz.

1. Adım: İstanbul Maratonu’na kayıt olun, kayıt olurken kulüp/takım kısmına Adım Adım yazın.

İstanbul Maratonu’na kayıt için Son Gün 30 EYLÜL!

Koşuya Kayıt Olmak için Tıklayın

2. Adım: İyilik Peşinde Koş (İPK) platformuna kayıt olun ve profil sayfanızı oluşturun. Koşu tarihi yaklaştıkça tüm STKların projeleri burada görünecek ve İPK profili olan gönüllü koşucular istediği STK’nın projesini seçerek kendi kampanyasını oluşturabilecek.

Koşudan 2 hafta önce ve sonra gönüllü koşucular kampanyalarını çevreleriyle paylaşarak destekledikleri STK için bağış toplayacak.

İyilik Peşinde Koş Platformuna Kayıt Olmak için Tıklayın

3. Adım: Koşu ve İPK kayıtlarınızı tamamladıktan sonra bize e-mail gönderin: adimadim@kadindayanismavakfi.org.tr

4. Adım: Antrenmanlara başlayın

İstanbul Maratonu 10, 15 ve 42 km’lik etaplardan oluşuyor. Sağlık kontrollerini düzenli yaptıran herkes 8-10 haftalık bir hazırlık ile 10 ve 15 km etaplarını koşabilir/yürüyebilir.

Koşmaya yeni başlayanların birlikte antrenman yapmak için buluştuğu Adım Adım Çaylaklar Grubuna katılabilir, antrenmanları kolektifleştirerek daha eğlenceli hale getirebilirsiniz

Farklı illerdeki Çaylaklar Grupları için tıklayınız

Farklı etaplara uygun antrenman önerileri için tıklayınız

Adım Adım, 2008 yılından bugüne, kolektif yardımseverlik koşusu gibi spor faaliyetleri aracılığıyla sivil toplum örgütlerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlayan bir sivil toplum oluşumu. Yardımseverlik Koşusu ise koşu gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla STKlar için kaynak yaratma metodu.

Bugüne Kadar Neler Oldu?

Yardımseverlik koşuları aracılığıyla 2008 yılından bu yana 10-76 yaş arası 28 bin gönüllü koşucu 30 STK için 23 milyon TL’yi aşan bağış topladı.

2016 yılında İstanbul Maratonu’nda 5 bin gönüllü koşucu 29 STK için 6 milyon TL bağış topladı.

Yaş önemli değil! Türkiye’de bugüne kadar 10-76 yaş arasında binlerce kişi koşarak veya yürüyerek STK’lar için bağış topladı. Hatta en iyi bağış toplayan grup 40-50 yaş aralığı oldu.

Neden Yardımseverlik Koşusu?

Motivasyon: Kendinize bir hedef koyarak o hedef için hazırlanmak, antrenmanlar yapmak ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden bir kadın örgütüne kaynak yaratacağınızı bilmek size motivasyon sağlayacak.

Farkındalık: Koşucular İPK profilleri üzerinden destek olacakları STK’nın projesini seçecek ve tüm çevrelerine ne için koşacaklarını anlarak bağış isteyecekler. Böylece destekledikleri STK için farkındalık yaratacaklar.

En önemlisi: Çevrenizi destek olmak için harekete geçirmek, heyecanı paylaşmak, kendinizi koşuyu tamamlamak için zorlamak ve emeğinizin karşılığını yapılan bağışlarda görmek, bu sayede kadın dayanışmasına katkı vermek size ve hepimize iyi gelecek!

Gelin Dayanışmayı Büyütelim!